Pip (februari 2018)

Diersoort: Kat
Ras: Noorse boskat
Leeftijd: 4 jaar

Een aantal maanden geleden zagen we Ibbeltje als patiënt van de maand, een poes met verwondingen aan de achterpoten die na weken in het verband heel mooi genezen waren.

Deze patiënt van de maand lijkt dus een herhaling, maar toch willen we Pip en haar lieve baasjes in het zonnetje zetten

Pip is een Noorse Boskat-poes van bijna 5. Er ontstond een rare bult aan de zijkant van haar pootje. Het bleek gelukkig om een goedaardig gezwel te gaan.

Het pootje is maar dun, en de bult nam een groot deel in, dus nadat de bult verwijderd was, bleek dat er niet genoeg huid over was om de wond in 1x te hechten. Pippie moest dus in het verband.

Tijdens de periode in het verband heeft Pip meerdere keren bij ons gelogeerd, omdat het voor haar baasjes moeilijk was om iedere paar dagen heen en weer te rijden. Wij waren dol op Pip (Pip iets minder op ons). Soms mocht ze wat loslopen door de praktijk, dan had ze het wel naar haar zin.

De wond is gelukkig heel mooi genezen! De baasjes van Pip waren erg dankbaar en hebben ons enorm verwend. We hebben gekregen:

- Een taart

- Een lieve kaart

- Een kerstbrood met roomboter

- Een kalender van 2018 met foto’s van (onder andere) Pip

- Een hele tas vol met chocoladerepen

- (Een nominatie voor en) de vlaai van de week! (nog een taart dus)

We zijn blij voor Pip en de familie Koorn dat de plek mooi is genezen, dat we Pip en haar baasjes voorlopig een tijdje niet hoeven zien (want anders moeten we allemaal aan de lijn) maar ook heel dankbaar voor alle lieve cadeautjes!