Optimale medische zorg voor uw huisdier in Schagen

Ilona Wegman, stethoscoop

Wij staan voor laagdrempeligheid, klantvriendelijkheid en goed diergeneeskundig handelen. In onze vernieuwde praktijk zijn de mogelijkheden om u kwalitatieve zorg te bieden uitgebreid. Door middel van moderne bloedapparatuur kunnen we de gezondheid van uw huisdier op basis van verschillende bloedwaarden in de praktijk bepalen. Dit kan belangrijk zijn als uw dier ziek is, maar bijvoorbeeld ook als een dier op leeftijd onder narcose gebracht moet worden. Op die manier kan het narcose risico beter ingeschat worden en kan de narcose daaraan aangepast worden. Dit is slechts een deel van het zogenaamde "pre-anesthetische" onderzoek. Dit is het onderzoek dat voor een operatie uitgevoerd wordt, om niet voor verrassingen te komen staan tijdens een operatie. Hierbij wordt er zorgvoldig geluisterd naar het hart, de longen, de kleur van de slijmvliezen wordt beoordeeld (dit is een weergave van de doorbloeding van het lichaam) en het hele dier wordt gecontroleerd op bijkomende aandoeningen.
Daarnaast is er vanaf heden een bewakingsmonitor in de operatieruimte. Hiermee kan zowel de ademhaling, de zuurstof in het bloed, de temperatuur als de hartslag perfect in de gaten gehouden worden. Zodra er iets veranderd met een van deze waarden, kan de hoeveelheid en soort van narcose direct aan het dier aangepast worden. Zodra de operatie klaar is, wordt het dier in een verwarmd hokje geplaatst, om afkoeling door narcose te voorkomen. Regelmatig worden de dieren gecontroleerd bij het uitslapen van het roesje. Is het dier goed wakker, dan mag hij weer fijn naar huis.
Bovendien is er een digitaal röntgensysteem, waarbij de kwaliteit van de foto's vaak duidelijk beter is dan bij het analoge systeem. Daarnaast werkt het sneller, is het eenvoudiger om foto's door te sturen naar een eigenaar (denk bijvoorbeeld aan een foto van een drachtig huisdier) of naar een specialist (zoals in het geval van een doorverwijzing) en is het milieuvriendelijker. Allemaal voordelen, die onder andere bij het maken van officiële HD- en ED-foto's een groot verschil kunnen maken. Dus ook voor de officiële foto's voor de Raad van Beheer kunt u bij ons terecht.
In sommige situaties kan een bezoek bij u thuis wenselijk zijn. Een thuisvisite behoort dus tevens tot de mogelijkheden.